Vertical Menu

Search

Categories

Pultostmart’n 2011 er historie, men også denne gang ble dette en severdig og underholdende forestilling. Det fine og solfylte været bidro til at ramma rundt arrangementet ble helt topp. Arrangørene regner med at nesten 2000 mennesker i alle aldre var å finne ved Åstas bredd denne lørdagen. Konferansierer denne gangen var Kjell Erik Jacobsen og Frank Hammertrø, og Lasse Johansen var dagens hovedunderholder. Folk benket seg til foran scena, og der fikk de servert mange lystige historier og hørte på fin sang og musikk.
Pultosten er viktig på Pultostmart’n, og veldig mange aktører stilte opp også i år. Vi regner med at salget gikk glimrende, for her var det mye god pultost å få kjøpt. Kokebokforfatter Charlotte Mohn fikk æren av å åpne arrangementet, og hun roste dette tiltaket. Her var det mye god pultost med mange forskjellige smaker, og slik skal det være!
Pultostjuryen måtte i år teste hele 25 varianter av pultost, en nesten håpløs oppgave kanskje. Men juryen klarte til slutt å bestemme seg for en vinner. 6 år gamle Thea T. Lund leverte nemlig den beste pultosten. (Se bildet av ei stolt jente under her)
Pultostgeneral Birger Lillesveen hadde den store glede av å overrekke en sjekk pålydende 8000 kr til Røde Kors i Brumunddal. De er alltid til stede der det foregår noe i fjellet, noe som er veldig betryggende for hyttefolket. Men Lillesveen understreka også hvor viktig det var å ha et Røde Kors som alltid stiller opp der det er nødvendig, noe vi så smertelig fikk erfare i juli. Noe av overskuddet i år måtte derfor gå til Røde Kors.
VM i mannfolkbæring ble selvfølgelig et trekkplaster for alle de fremmøtte. I år som i fjor, stilte allmenningsbestyrer Svein Peder Lund som en sporty jockey for damene. I fare for å gjøre et halsbrekkende rundkast eller to     under rittets gang, var han utstyrt med hjelm. Et klokt valg denne gang. Tre damer stilte opp, Astrid Klevmoen, Bettina Riegelhuth og Sara Haugli. De to siste fra Storhamar håndball. Sara Haugli viste seg i år som den raskeste. Tidtaker og lensmann i Ringsakerfjellet Trond Stenberg kunne meddele at noen ny verdensrekord ble det ikke i år. Gavekort ble det imidlertid på alle jentene etter den heroiske innsatsen.
Mangt og mye var å få kjøpt i de mange salgsbodene på sletta, og vi håper omsetningen var tilfredsstillende for alle. Mye folk var i hvert fall innom kunne redaktøren iaktta. Salgsbodene er et viktig innslag på sletta, og de er med på å skape liv og røre.
Mopedklubben hadde sine årgangsklenodier med til sletta, og mange nye medlemmer kan kanskje dokumenteres etter denne flotte paraden?
For de minste var det også stas å spille på lykkehjul, ri, kjøre hestevogn eller få seg en tur med Petra, politiets gamle utrykningsbil? Sirener hadde den selvfølgelig.
Mat og drikke kunne man få kjøpt i teltet, og her var det stor omsetning. Alle benkene var opptatt i lange perioder, og folk hygget seg med pultost, vafler, kaker, kaffe og mye annet godt.
Til slutt gjenstår å takke alle frivillige i Bjønnåsen Vel med Birger Lillesveen og Sjur Østvang i spissen. Alle har de bidratt på en eller annen måte til at dette ble en minneverdig seanse nok en gang. Det ligger utrolig mye arbeid bak et så stort arrangement. Takk skal dere ha!
Red.

<br /> Bilder fra Bjønnåsen<br />