Vertical Menu

Search

Categories

Pultostmart’n 2014 – del 1

Nok en gang har sletta ved idylliske Åsta vært stedet der folk har kost seg for å oppleve Pultostmart’n. I år var det 10 år siden 1.gang Pultostmart’n ble arrangert. Det meldte været må nok ta skylda for at vi ikke opplevde rekord i antall besøkende. Men de som kom, fikk med seg mye moro. Pultostgeneral Birger Lillesveen anslo ca. 1000 besøkende i år. Ingen rekord med andre ord, men kanskje neste år??
Guren Hagen var den store artisten på scena, og han sang og spilte mange av sine kjære viser. Med seg på scena hadde han Frode Berntsen.
Pultosten har i alle år vært festivalens viktige trekkplaster, og hvert år er det mange som leverer pultost med håp om å bli kåret til pultostmester. Bjørg og Trond Søberg fikk inn 29 prøver på pultost i år, og som vanlig hadde juryen en formidabel jobb med å smake seg gjennom både luktende fristelser og tvilsomme og mistenkelige prøver. Årets jury bestod i år av Morten Øie, Thor Lillehovde, Sissel Olsen, Einar Busterud og Anne-Lise Christiansen. De kom seg velberget gjennom prøvene og var enige om at pultostmester for 2014 ble Ann-Kristin Hagelund fra Brumunddal. Helt ukjent med pultostproduksjon er hun definitivt ikke, for dette var 2. gang hun gikk seirende ut av pultostkonkurransen. 
Pultostbrød var et nytt begrep i år. Her gjaldt det å bake et brød som skulle passe ekstra godt for pultosten. Det brødet som var det mest smakfulle, hadde Anne Marie Hagene ansvaret for. Roger Amundsen, en kjent ekspert på bakverk, lovte at dette brødet vil produseres på Bakeriet i Brumunddal. Han satt selv i juryen, og da er det liten tvil om dette brødets fenomenale smaksegenskaper. Vi gleder oss! 
Verdensmesterskapet i huiing ble det også i år. Mange testet sine iltre skrik i teltet ved inngangen, og Trond Sulen og Øystein Stenberg hadde tatt sine forholdsregler og fått på seg nødvendig hørselsvern for anledningen. Etter finalen på scena var det et høylydt skrik som fikk måleapparatet til å stoppe på 108,7 desibel. Eva Kurud var kvinnen – og vinneren. Kanskje vi hører flere hyl når vi passerer hytta hennes på Bjønnåsen? 
VM i mannfolkbæring kan være en stor prøvelse og utfordring for både hest og jockey, særlig på sleipt føre. Kanskje det var grunnen til at bare tre kvinner våget å ta utfordringen? Birger Kurud stilte som vanlig opp som jockey og festet godt grep om damene. Mette Nybakken har flere trofeer i denne sportsgreinen, og nok en gang gikk hun seirende ut av denne utfordrende og årvisse kappestriden. 
Pultostmart’n er en stor dugnadsjobb for hyttefolket på Bjønnåsen. Under telttakets tørre duk var det deilig servering med masse god mat og drikke. Her gikk praten lystig, og folket koste seg. Etter hvert kom sola og gjorde at tilskuerne kunne trekke utendørs for å nyte det gode måltidet med kaffe, kaker, øl, vin, rømmegrøt, pultost og mye mer. Vel blåst nok en gang til hele dugnadsgjengen!
En stor takk går også til musikerne, Roy Carstens og Kjell Erik Jakobsen som underholdt og var dyktige programledere for den 4 timer lange festlige stunda ved Åstas bredd.
Mange fikk også i år kjøpt nyttige ting og tang samt mange matfristelser i de mange utsalgsteltene, og dette er absolutt noe som er med å trekke folk til fjells. Røde Kors stilte opp i år også, og det er godt å vite at noen passer på oss! Takk skal dere ha!
Alle mopedvidunderne var selvfølgelig på plass, og mange syntes nok det var flott å se disse nostalgiske klenodiene. Den driftige mopedklubben har vært på langtur i vår, helt til det blide Sørlandet. Om ikke lenge er det ny tur, denne gangen til nabolaget i nord.
På kvelden var det tid for dans og moro, og mange koste seg i sommervarmen til langt på kveld. Bilder fra dagen og kvelden kan du se under her. 
JKCH

<br /> Bilder fra Bjønnåsen<br />