Vertical Menu

Search

Categories

Pultostmart’n 2010 – del 1

startbilde
Festivalen ble i år åpnet av Hege-Anette Havik, og hun avsluttet også det hele med en sang av Joseph Haydn etter at hun fikk overrakt en sjekk til Tangerudbakken Borettslag.
Fra scena var det munter sang og musikk ispedd muntre historier av trubadurene Roy Carstens og Kjell Erik Jakobsen, og disse to ledet hele programmet. Eldar Vågan var det store trekkplasteret på scena, og han skapte stemning med sine historier og sanger. Noen pultostelsker var han riktignok ikke bedyret han, men andre «varer» kunne han desto mer om.
Ei jente som virkelig befestet sitt rykte som verdensmester, var Mette Nybakken. For tredje gang på rad kunne hun gå seirende ut av verdensmesterskapet i mannfolkbæring. Det ser ikke ut til å bli lett å tukte denne jenta!
I år var det innmeldt 28 prøver på pultost, og dommerpanelet hadde sikkert en utfordrende og spennende jobb med alle disse produktene. Vi vet ikke om alle prøvene var greie smaksobjekter, men til slutt fikk de en verdig og riktig vinner. Ann-Kristin Hagelund fikk tildelt sin pris for beste pultost i år.
Vi må heller ikke glemme at Pultostmart’n også hadde noe for den yngre garde. Her var det spennende lykkehjul, natursti, hesteridning, hesteskyss og en tur med en ekte politibil og en ekte politimann som ivrig sjåfør.
Bjønnåsen Mopedklubb stilte som vanlig ut sine klenodier, og det er ikke få velpussede og veltrimmede mopeder som nå ruller og går på Bjønnåsen.
Pultostgeneral Birger Lillesveen gikk rundt i solskinnet og smilte fornøyd. Det så faktisk ut som han storkoste seg! Det hadde han da også all grunn til å gjøre. Men vi må for all del nevne at dugnadsånden på Bjønnåsen er helt spesiell. Takket være denne fantastisk innsatsen fra alle de frivillige  et slikt arrangement bli vellykket. Takk for helhjertet innsats og et vellykket arrangement.
(Red.)

<br /> Bilder fra Bjønnåsen<br />