Vertical Menu

Search

Categories

Pultostmart’n 2009 – del 1

Lørdag 1.august foregikk den 6. pultostmart’n ved Åstas bredd, og i finværet strømmet folk til. Nærmere 2000 mennesker var innenfor portene i løpet av formiddagen og kvelden, og dette var rekord.
Sjur Østvang fra hyttefolkets egne rekker stakk av med premien for den beste pultosten. Han fikk 33 poeng, men bare 2 poeng bak kom Trond Søberg. Hans 4 barnebarn fikk æren av å motta den gjeve prisen. Juryen i år bestod av Agnes Sveen, Per Fineid, Svein Peder Sund og Tor Rullestad. Alle kom seg velberget gjennom prøvesmakinga av 29 sorter pultost, men det ble også sagt at ikke all pultosten  var smakbar. Lukten tilsa nemlig det!
Mette Nybakken stakk av med tittelen Verdensmester i mannfolkbæring. Hun gjentok dermed bedriften fra i fjor, men bare to tideler bak kom Lene Prestsveen. Med andre ord en meget jevn konkurranse. Kanskje blir det spenning også neste år mellom disse?
Arnie Skiffle Joe var artisten som skulle skape stemning med sine tekster, men det viste seg fort at hans bidrag hørte hjemme et helt annet sted. (Redaktørens mening)
Bjønnåsen mopedklubb teller nå 42 medlemmer, og klubben hadde utstilling av sine praktfulle kjøretøy. Om ikke lenge skal de ha sin vanlige helgetur. (med følgebil) Referat og bilder kommer sikkert senere.
De mange utstillerne i år hadde mange fine produkter å tilby. De som redaktøren snakket med, sa seg fornøyd med omsetningen.
Hyttefolket sjøl stod for serveringa i teltet, og her fikk alle anledning til å spise rømmegraut, pølser, vafler og mye annet. Øl, brus og kaffe smakte også godt i den herlige sommervarmen.
Roy Carstens og Kjell Erik Jacobsen ledet hele arrangementet fra scena på en flott måte.
V takker alle de tilreisende og hyttefolket som altså kom i så stort antall. Vi regner med at de syntes årets arrangement var verdt å besøke, og vi ønsker dem vel møtt i 2010! Bjønnåsen er topp!
En stor og velfortjent takk går til arrangementskomiteen og til alle de frivillige som stilte opp for at dette ble så vellykket. Pultostgeneralene Birger Lillesveen og Sjur Østvang må selvfølgelig få en stor takk for forberedelser og gjennomføring av årets festival!

<br /> Bilder fra Bjønnåsen<br />