Vertical Menu

Search

Categories

Pultostmart’n 2016

I år prøvde Bjønnåsen Vel å legge tre arrangementer til samme sted. Lørdag 27. august var det sykkelbirken, hyttemesse og selvfølgelig pultostmart’n. Her kommer noen oversiktsbilder, men du finner flere bilder i menyene.
Det meldes at ca. 650 betalende voksne og 100 barn var innenfor gjerdene. Dette er ikke helt eksakt, men kanskje noen færre enn forventet. Likevel ble det en fin lørdag på Persbu for alle som hadde kommet. Det var satt opp telt der serveringen foregikk, og salget gikk strykende da redaktøren var innom.
Som vanlig på en pultostmart’n, var det selvfølgelig konkurranse om hvem som hadde laget den beste pultosten. Juryen måtte gjennom mange fristende – og kanskje noen skumle smaker, men vinneren ble Sjur Østvang. Han var rimelig stolt da han ble utropt som mesteren bak den smakfulle pultosten.
Jan Andre Kurud var den modige som våget å være jockey i år. Mannfolkbæring er ikke en enkel sport. Spennende og dramatisk ble det også til stor applaus fra publikum. En stor takk går også til de modige jentene som våget å løpe flere runder før vinneren ble klar. Marte Holmestrand vant det hele, og hun kan du se i det siste bildet under «Mannfolkbæring».
Huiemester i år ble Irene Kleiven fra Tranby. Hennes stemme gjorde at hun stakk av med ny sykkel. Kanskje like greit at hun kommer langt av gårde før hun huier mer?
En stor takk går som vanlig til de mange frivillige som stiller opp for dette arrangementet. Uten dem blir det vanskelig å få til noe som helst. Det kan pultostgeneral Birger Lillesveen underskrive på!
Hele arrangementet blir nok diskutert og evaluert i styret etter de erfaringer som ble gjort i år. Mange andre har sikkert synspunkter på det nye opplegget med pultostmart’n, birkebeinerritt og hyttemesse på samme dag, og redaktøren regner med at meninger kan sendes til styret.
Red.

 

<br /> Bilder fra Bjønnåsen<br />