Vertical Menu

Search

Categories

Pultostmart’n 2018 – del 1

For 14. gang ble det arrangert pultostmart’n på Bjønnåsen. Været var strålende, og folk strømmet til sletta ved Åstas bredd. Det ble antydet rundt 1800 besøkende med smått og stort, og omsetningen var meget bra.
Denne årvisse begivenheten krever mye mannskap, og ca. 60 frivillige fra hytteområdet stiller opp for å få gjennomført dette. En stor takk til dere som gjør dette – og måten dere gjør det på!
Pultostmart’n har vært gjennom flere endringer i løpet av årene, men det kan være liten tvil om at årets sted og konsept er det beste.
Evigunge og sprudlende GT-Sara underholdt slik hun har gjort i mange år. De mange historiene hennes fikk fram en solid og hørbar latter hos forsamlingen.
Som vanlig er det tre verdensmestere som skal kåres. Verdensmester i huiing og mannfolkbæring krever fysiske utfordringer. Men for å lage verdens beste pultost kreves lang erfaring og kunnskap, noe som kan være utholdende det også.

Helt til topps i pultostframstilling gikk Solvår Thoresen. Hennes ost var den best smakelige, men Tormod Skåre fikk 2.plass for sin smørbare variant.
For 14. gang stilte Bjørg og Trond Søberg opp med ansvaret å ta imot og ordne alt det praktiske med pultostprøvene. I år ble det levert inn hele 27 bidrag. Det betydde at juryen fikk en vanskelig oppgave. Marianne Græsby, Trond Jevne, Jan Lillehovde og Ole Anders Kirkeby kom seg velberget gjennom alle smaksprøvene. Gratulerer til Solvår Thoresen!
Det var deltakerrekord i huiing, og hele 51 prøvde seg iherdig. Trond Sulen og Kjell Arild Bekkelund hadde jobben med å overhøre alle skrikene, selvfølgelig med solide øreklokker. Etter finalerunden var det klart at Guro Storlien klarte å få fram et hyl på 108,5 desibel. Det hørtes! Premien for denne aktiviteten var absolutt bra. Ny sykkel ble trilla fram til vinneren. Gratulerer til henne også!
Verdensmesterskapet i mannfolkbæring krever sin kvinne, men også jockeyen, Waldemar Karlsen, hadde en modig rolle i dette årvisse innslaget. Hele åtte sterke kvinner stilte til start og måtte gjennom to runder på 30 x 2 meter x 2 omganger. Til slutt viste det seg at Tone Engeset vant selv om hun hadde et fall i første runde. Premien for denne kraftprøven var også en ny sykkel. Gratulerer!
Vi må også takke Brumunddal mannskor for sine innslag på scenen, og en spesiell takk går til trubadurene Carstens og Jacobsen som ledet oss gjennom hele denne flotte sommerdagen. Pultostgeneral Birger Lillesveen og hans medsammensvorne Sjur Østvang var nok godt fornøyde etter at det flotte arrangementet var over. En stor takk går som nevnt tidligere også til alle de frivillige som stilte opp for å sette Bjønnåsen på kartet nok en gang! Takk skal dere ha alle sammen!
Bilder fra dagen ser dere under her og på neste side.
Red. jkch

<br /> Bilder fra Bjønnåsen<br />

Til side 2