Vertical Menu

Search

Categories

Pultostmart’n 2013

Pultost 2For 10. gang ble det arrangert Pultostmart’n på Bjønnåsen. Været var ikke helt på arrangørens side, men det så ikke ut til å legge noen demper på folks oppmøte. Her stilte folk villig opp for å spise og drikke godt, møte andre mennesker i lystig lag, overvære opptredener på scena, handle fra de mange salgsbodene,  følge med på mannfolkbæringa eller rett og slett oppleve den flotte stemningen.
Nytt for året var også mesterskapet i hujing. Etter kvalifisering i teltet ved inngangen var det 3 deltakere i finaleomgangen. Et vitenskapelig og nøyaktig  desibelinstrument slo ettertrykkelig fast at Lars Olav Bjerkelien hadde det kraftigste og høyeste brølet, målt i desibel. Men konkurransen fra jentene i finalen var absolutt hard nok.
En sjelden opplevelse var å se en hund med god appetitt for pultost. Det betyr vel at pultosten på Bjønnåsen er kvalitetsvare! Hunden Presto var enig i det!
Konkurransen om å lage verdens beste pultost, ble som ventet hard. Juryen med forfatter og journalist Helge Hagen som leder,  fikk en vanskelig jobb. Her stilte nemlig tidligere vinnere opp, men i år hadde Sjur Østvang virkelig jobbet med saken igjen og gikk av med seieren. Hans begeistrede utbrudd da avgjørelsen falt, viste med all tydelighet at han var både lettet og storfornøyd. Han gikk jo av med seieren i 2009 også.
Det store trekkplasteret på scena i år var Kari Svendsen. Hun hadde med seg Kjetil Skaslien på trekkspill, og det var tydelig at disse to har hatt noen timer på scena sammen. Vi fikk høre kjente viser fra revymiljøet, men også     Prøysen og Sandbeck stod på repertoaret.
Været gjorde det vanskelig å få gjennomført verdensmesterskapet i mannfolkbæring. Det regntunge og bløte graset kunne være farlig for både hest og rytter. Men avgjørelsen ble fattet av damene sjøl. Verdensmesterskap skulle det bli! Mette Nybakken har flere titler og skulle nok bli vanskelig  å slå, men denne gang viste det seg at vi fikk en ny vinner. Lene Iversen gikk av med seieren.
Vi takker nok en gang hele arrangørstaben med pultostgeneral Birger Lillesveen i spissen for en særlig vellykket lørdag ved Åstas bredd. På kvelden spilte  Outlaws til dans helt til midnatt.

 

<br /> Bilder fra Bjønnåsen<br />